понеделник, 13 април 2009 г.

Мерцедес-Бенц S-клас серия W 221 2005-

Както при предишните модели S класата интродуцира нови иновации, които правят модела пример за другите. Тази серия, W 221 е последовател на модела, който е номер 1 в сегмента на луксозните автомобили и от който са произведени около 485 000 бройки от началото на производството от 1998 година.

Да се достигнат нови технологични върхове е било предизвикателство за инженерите от Щутгарт и Sindelfingen, след като предишния W220 модел няколко пъти е бил коронясван за "Най-добър автомобил в света" след появата през 1998.
Няколко нови технологии намират място в новия модел - от
Brake Assist PLUS с радарни сензори до седалките и допълнително усъвършенствана масажна функция, до PRE-SAFE® с допълнителни функции за паркинг пкомощника.

Сигурност: Brake Assist с радар и последна генерация PRE-SAFE®

В областта на сигурността и безопастността Мерцедес повишава своите постижения. Новата система Brake Assist PLUS регистрира автомобила отпред с радар и дава предупреждение, ако дистанцията е прекалено малка и скоростта висока. Ако има опстност от удар Brake Assist PLUS калкулира иделната нужда от спиране за по-малко от секунда и дава нужното усилие веднага, дори когато шофьорът не е натиснал педала с достатъчно сила. Това помага за предотвратяване на удари отзад, както и мощната мигаща стоп светлина, когато помощникът се задейства помага на останалите участници по пътя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар